Кои се најбараните и највртените 10 фолк песни за 2017 на Сателитската музичка Телевизија?

Please follow and like us:
Pin Share

 

 

Австралиската музичка телевизија која 24 часа зрачи низ светот  на Македоснки јазик објави топ 10 највртени песни за 2017.

На прво место е најбараната песна за оваа година “Тешко мина докторе”во изведба на Дамјан Стојаноски,оваа песна на Дамјан му донесе Австралиска турнеа и настапи низ цела Македонија,да подсетиме песната е успорувана и од ѕоутобе брисашана најамалку  10 пати поради спорот за оваа песна што го имаат ИН продукција од Македонија и Пајнер од Бугарија,од ИН продукција тврдат дека песната е народна од Пиринскиот дел на Македонија ,додека од Пајнер твдат дека песната е авторска .

https://www.facebook.com/intv.au/videos/1698363580214432/

 

2- место според гледачите на ИНТВ е песната на Влатко Миладиновски -За тебе Софке,

 

 

3-Место за 2017 според гледачите на ИНТВ во Австралија,Америка,Канада,и Европа е Наум Петрески со неговиот хит Оди звездо.

4.Mесто е Елена Велевска -Срце бакшиш ке ти дадам.

5.Место број 5 е Анета и Молика-Љуби срце

6-Место број 6 е Гоце и Гјоко-Mili brate

7-На место број 7 е Влатко Миладиноски-Жени ме мамо

8- место е  Анета и Молика-Моме оди на вода

9-Мести и припадна на песната “Не си одиме дома рано” на Наум Петрески

10-Елена и Сања-Сестро

Please follow and like us:
Pin Share