No Image

Ташко Каранфиловски : Туше е човекот кој ми помогна околу мојата кариера !

January 23, 2018 Martin Petrevski 0

Ташко Каранфиловски соработува со голем број музичари од македонската естрада, но ја истакнува големата и успешна соработка со Благојче Стојановски Туше. За овој познат пејач, […]

Душко Георгиевски го оствари својот сон со инструментот со кој другарува од детствтото –флејатата

January 23, 2018 естрадаплус 0

Познатиот македонски фолкер Душко Георгиевски во едно ново светло на макдеонската музичка сцена. Ретко кој знае дека Душко години наназад, од својата 12та година, другарува […]