Благица: Охрид ме прави среќна и многу го сакам овој град

Please follow and like us:
Pin Share

Годиниве наназад  мега популарната Благица Павловска посебно ја ужива големата привилегија да живее крај брегот на Охридското езеро. Таа сама открива дека тоа за неа е еден огромен благодет кој не се опишува или заменува со нешто.Ако има некаде поубаво некој нека ми каже, вели Благица.

-Јас и порано доаѓав во Охрид, сега сум стационирана тука. Драго ми е и многу сум среќна , пресреќна што можам да дојдам и да го гледам езерото. Ми се случи да излезам покрај езерото и да кажам “Леле Боже, ти благодарам од срце, тоа е по твоја волја ”. Привилегирана сум да бидам тука и да го дишам овој чист воздух и да избегам од големиот грд Скопје, каде има голема загаденост, вели Благица.

Како што вели Благица, кога тргнува од Скопје за Охрид се радува, а од Охрид кон Скопје нозете и се враќаат назад. Целиот тој благодет кој го ужива Благица е причина плус за таа да има уште поголема инспирација при нејзиното творење во музиката. Во секој момент Охрид го сакам премногу, додава Благица.

-Нај искрено кажувам, кога ќе се разбудам и сега отворам врата, ако е ладен воздухот сакам да влезе и тоа ме радува премногу и ме полни со голема позитивна енергија, додава Балгица.

Please follow and like us:
Pin Share