Почината кралица на ромската музика Есма Реџепова-Теодосиевска наскоро ќе добие булевар во Скопје што ќе го носи нејзиното име

Please follow and like us:
Pin Share

Иницијатива за вакво именување постои поодамна, а ќе биде реализирана за кусо време. Министерот за култура Роберт Алаѓозовски на средбата со претставниците на хуманираното здружение „Есма и Стево Теодисевски“ најавил дека преименувањето на еден од скопските булевари ќе се случи многу брзо, иако барањето мора прво да влезе во законска процедура.

Се вели дека булеварот ќе биде на потегот од Автокоманда кон центарот на градот. Точната локацијата на булеварот засега не е дефинирана.

Please follow and like us:
Pin Share