Маестрал со успешни настапи низ Америка

Please follow and like us:
Pin Share

 

Битолскиот оркестар Матестрал кој како по традиција секоја година во јануари месец ја имаат својата турнеја надвор од нашата земја, така и оваа година тие за време Новогодишните празници се во Америка , поточно едномесечна турнеја во Колумбија – Охајо.

Досега, покрај новогодишната ноќ, одржаа и два концерти во Колумбија и Чинчинати. Од оваа година, оркестарот Маестрал е со малку проширен состав, со младите талентирани членови Андреј Илиоски и неговата сестра Христина Илиоска. Впрочем младиот Андреј е своевидна астракција на сите нивни настапи пред нашинците во оваа далечна земја.

 

Оркестарот Маестрал за време на нивниот престој во Америка ќе одржат и други најавени концерти во Индијана и Чикаго.

Додека пак, за новогодишната ноќ Христина Илиоска беше специјална гостинка. Инаку младите Андреј и Христина се деца на Рубин, добро познатиот член на оркестарот Маестрал.

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share