Актерот Горан Стојаноски добитник на наградата најдобра машка епизодна улога на фестивалот “Војдан Чернодрински”

October 8, 2021 естрадаплус 0

Актерот Горан Стојаноски е добитник на наградата за најдобра машка епизодна улога, “Димче Трајковски”, на 55-тиот македонски театарски фестивал “Војдан Чернодрински”. Стојаноски наградата ја добива […]

Пејачите се снаоѓаат како знаат и умеат во оваа криза: Марјан Коцев најде друга работа, погледнете за што се работи!

October 7, 2021 естрадаплус 0

Очигледно пандемијата со коронавирусот нема намера уште долго да си оди, а најпогодени од неа беа и се уште се музичарите. Како што знаете, настапи […]

Ги загуби сопругот и помалата ќерката, најде утеха во постарата ќерка, сега стана баба и има причина пак да се смее: Животната приказна на нашата позната пејачка

October 6, 2021 естрадаплус 0

Една од нашите најдобри фолк-пејачки е Благица Калева родена Крстева, која долги години е на нашата естрада. Таа сега живее во Струмица, а инаку е […]