(видео )Дуо Фортиссимо со нов прекрасен сплет од подзаборавени Македонски песни

Please follow and like us:
Pin Share

Деновиве Дуото Фотиссимо во студиото на Ин продукцуа снимаа сплет од Македонски песни .

Музичкото Дуо Фортиссимо се состои од 2 членови
Горан Крстев (вокал) и Александар Величков(клавијатури).
Тие се од тиквешкиот регион И имаат настапи речиси низ цела Македонија па и пошироко.
На своите настапи може да ги слушнете со реперотар во кој се опфатени повеке жанрови на музика во зависнот од забавата како на пр. поп, фолк, македонски староградски и новокомпонирани песни, а исто така имаат и репертоар од бившите ју простори т.е. се што е трендовско и сто се бара моментално. Ова Дуо финкционира заедно речиси 4 години и досега има снимено неколку муз.проекти самостојно и во соработка со познати колеги и колешки од естрадата. Пред неколку дена снимија и нов Сплет од познати македонски весели песни со кој сакат да ги поцестат своите фанови и сите лјубители на македонската песна. Се надеват дека овој спет ке биде добро пирфатен и ке му се допадне на повеке лјубители на мак.музика.
Овој сплет е изработен во студио Дјордјевиц
а видео записот е снимен во Ин продукција .

https://www.youtube.com/watch?v=FMy5si4QfgA&ab_channel=INTV

Please follow and like us:
Pin Share