„Стара, грда бабо, би те задавила со двете раце“, се заканувала Северина, па се правда: „Реагирав како мама, а не како дама“

„… Сериозно се плашам за мојата безбедност, ве молам помогнете ми, за да не мораме,  место да испраќаме предупредување на госпоѓата, да испраќаме телеграми со сочуство.
„Го испрати моето дете во Хајнцл на возраст од седум и пол години.  Би те задавила со раце, бабо, „Стара, крива, грда бабо“, „Ќе седиш и ќе се тресеш кривата нога, како што се тресев кога го малтретираше моето дете“, „Бабо, јави се на донаторот што ве доведе во неволја “, „Едвај чекам да те уапсат и да го живееш животот што го заслужуваш“. „Сите наоди ќе излезат на виделина, само да пристигне пресудата “,„ Ќе направам протест пред училиште за да те исфрлат, не со мајки чии деца од училиштето ги купуваат кој  ќе стаса, туку ќе соберам луѓе на Фејсбук. Доста беше со твојата тиранија … “

Ова е дел од содржината на СМС -пораките што пејачката Северина Којиќ и ги испрати на Љиљана Клингер, директорка на основното училиште „Матија Губац“ во Загреб, каде што учи нејзиниот син Александар, а ги објави хрватскиот портал национал.хр.

По објавувањето на пораките, Северина  се огласи и призна дека во лутина испратила неколку пораки до Љиљана.

„Да, реагирав како мама, а не како дама. Да, ја контактирав Љиљана Клингер кога дознав дека таа, како директор на училиште, со години испраќала писма до Центарот за социјална заштита, буквално измислувала работи за мене, а потоа продолжила да го прави тоа до окружниот суд во Сплит, што одлучуваше за старателство над моето дете “, изјави Северина за Б92.

„Сега, кога корумпираната мрежа почна да се разоткрива, или барем јас така верувам, Љиљана Клингер се обидува да се претстави како жртва, а всушност сака да го убие гласникот на корупцијата. Таа не се плаши од мене, се плаши од последиците од нејзините постапки. Моето дете и јас не сме единствените жртви на нејзините постапки, како и корупцијата во целиот синџир на институции во Загреб“, рекла пејачката.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*