Некои по 1.000 евра, а некои ниту 100 евра не даваат за своите деца – Колкава алиментација плаќаат познатите

Браковите на познати личности многу често завршуваат со развод, судења и борби за старателство. Многу дами имаа проблеми со своите сопружници кога станува збор за законски обврски и должности за издржување на заедничките деца. Мал број славни личности се согласуваат да платат огромни суми на алиментација, а има многу повеќе кои должат иако им е дадена минимална сума за алиментација.

Последната по ред која ќе се обиде да добие поддршка од законот на суд е поранешната свршеница на Дарко Лазиќ, Марина Гагиќ, која бара нејзиниот поранешен партнер да и плати сума од 500 евра. Ова нема да биде првпат Лазиќ да биде на суд поради алиментација. Меѓутоа, како што е познато, Дарко некогаш должел дури 1,4 милиони динари за да ја издржи својата ќерка Лорена, поради што бил на суд со Ана Севиќ.

По разводот од Соња Вуксановиќ, Аца Лукас се согласи да издвои 2.000 евра месечно за неговата ќерка Викторија, иако неговата поранешна сопруга тогаш бараше дури 5.000. Сепак, тоа не е се, бидејќи Аца дава дополнителни 9.000 евра годишно за школување на нивната ќерка.

Тоа не е единствената алиментација што ја доби Соња. Таа го тужеше поранешниот сопруг, пејачот Жељко Шашиќ, во 2016 година за неплатена алиментација за нивната ќерка Софија. Таа тврдеше дека тој не и плаќал алиментација од 2016 година и дека и должи вкупно 20.000 евра.

Покрај него, Стефан Ѓуриќ Раста лесно се договори со Ана Николиќ на суд, па дава и по 2.000 евра месечно. Покрај тоа, тој и дава дополнителни пари што ги добива од Јутјуб, а кои, според медиумите, изнесуваат 5.000 евра месечно.

Анабела и Гаги Ѓогани со години се борат за плаќања бидејќи танчерот веќе 11 години не платил никаква алиментација за својата помлада ќерка Нина. Минатата година пристигна пресудата, сметките на Гаги беа блокирани и беше наплатен долг од 21.000 евра.

Гоца Тржан и Иван Маринковиќ исто така мака мачат со алиментацијата. Судот утврди дека треба да плаќа 12.000 динари месечно, но тој не го стори тоа откако се разведоа во 2011 година. Откако пејачката го тужеше и откако неговите пријатели му помогнаа, Иван плати за се.

Наташа Беквалац има две алиментации. Првата е од Данило Икодиновиќ за ќерката Хана, и изнесува околу 300 евра, додека судот утврди дека Лука Лазукиќ и плаќа само 13.000 динари за неговата ќерка Катја. Сепак, Лука не платил ниту една алиментација и на почетокот на минатата година должел 325.000 динари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*