Овај Македонски пејач има повеќе од 3 песни кои се хитови во Србија !

Ѓоко Јовиќ е Македонецот кој псоледниве години успеа да се продаде и на Српскиот и Босанскиот пазар покрај неговите неколку добри хитови кои ги испеа на Српски јазик.Тоа се “Ти си моја жена”,”Парче неба”,”Ми имали смо се” и др. Како што дознаваме Ѓоко е веќе баран и на Српски и на Босански прослави ,а често некои од Српските колеѓи го бараат како замена . Да подсетиме Ѓоко има многу повеќе Македонски хитови како што се “Туѓина пуста далечина” ,песна која го однесе за првпат во австралија ,потоа следеја друѓи хитови ,последно хит му е песната “Ништо не е случајно”, песна која е работена за помладата генерација , “Стојне на чорбаџи Стојана”,”Полетај соколе”  и многу друѓи.

Во продолжение слушнетеѓи песните.

 

НАСКОРО !!!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*