Го најде младоженецот со пријател, се згрози од она што го прават

Ова е приказна за жена од Шабац која фати пијан сопруг како се бакнува со пријател на денот на венчавката.

Сето ова ја загрижи и ја потресе, па не е сигурна дали треба да остане во брак со него. Таа го сподели своето признание во 2017 година, а ние го пренесуваме во целост:

Тој мисли дека ништо не е страшно и дека треба да претерам. Момчето со кое го видов на клинч е неговиот стар пријател од факултет. Во тој момент тие изгледаа пијани, викаа, викаа и се смееја. Се колне дека не е хомосексуалец, нивните пријатели исто така мислат дека тоа било само шега и дека не претставува ништо сериозно, но мене тој бакнеж ми изгледаше доста убедливо. Се однесуваа како вистински loversубовници и се згрозија кога ме видоа.

Само што се вративме од меден месец, што беше вистински кошмар. Веднаш му реков дека не сакам да спијам заедно, па зедовме одделни кревети. Не протестираше, ниту се обиде да ме допре. Јадевме во различни времиња и се поминувавме едни со други во собата. Вчера седна да разговара со мене и ми рече дека треба да му дадеме шанса на овој брак. Дали има смисла на крајот на краиштата?

Се плашам дека тој се согласи да се ожени со мене, бидејќи на тој начин сакаше да ги импресионира своите родители. Тие се богати и очекуваат тој да го преземе семејниот бизнис.

Не сакам да ме експлоатираат. Тука се и моите драги родители. Вложија с everything што имаат во мојата венчавка. Тие не знаат ништо за тоа и јас се чувствувам виновен, бидејќи излегува дека тие ги потрошиле парите залудно.

Оваа жена од Шапче дури побарала помош од експерти, а советите што ги добила ги споделила и со луѓето.
Еве што и кажа:

Запомнете дека вашите родители ве сакаат. Тие дефинитивно би биле ужаснати од фактот дека не сте среќни и дека страдате. Можеби потрошиле многу пари за венчавката, но кои се парите во споредба со вашата моментална состојба. Објаснете им што се случило и, ако ви е полесно, понудете им да ги вратат парите.

Она што не смеете да го направите е да останете во лажен брак со маж кој не бил искрен со вас. Не знам што се случува во неговата глава и што чувствува во неговото срце. Не сте слепи, знаете што видовте и тоа не беше оптичка илузија. Многу е тажно ако одлучи да се ожени само за да ги задоволи родителите и да го оправда сопствениот имиџ во јавноста, бидејќи и тој нема да биде среќен во таков брак.

Разговарајте со него и неговите родители. Што и да се случи, не дозволувајте да злоупотребува, уценува или убедува да ви направите услуга со овој брак, бидејќи заслужувате многу повеќе од тоа.

Што би ја советувал?


НАСКОРО !!!


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*