Ги оставив сопругата и децата дома затоа што морав да одам на терен

Ситуацијата во нашата земја ме принуди да заминам за работа во далечната Русија. Оставањето на сопругата и двете мали ќерки беше неописливо тешко и мислев дека ништо полошо не може да се случи, но… По околу 5 месеци добив порака од мајка ми дека жена ми ме изневерува. Во Русија, илјадници километри подалеку, мислев дека ќе умрам од маки. Еден ден не верував, другиот верував, бев очајна. Требаше да имам една година, но некако ги убедив шефовите да ме пуштат 2 месеци порано. Никој не кажав дека ќе се вратам, дури ни мајка ми. Дојдов пред 3 дена и ја најдов сопругата како си игра со девојките. Спијам во блискиот хотел 3 дена и 3 ноќи, си одам дома секоја вечер и ништо. Мојата сопруга никогаш не отиде никаде и никогаш не „забавуваше“ никого. Веќе почнувам да се сомневам дека мајка ми го измислила за да не раздели.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*