Слaвната пејaчка со потрeснo свeдоштво: “Бев cилувaнa кога имав само 9 години”

Познатата пејачка Глорија Естефан во емисијата „Red watch“ првпат проговори за силувањето.

Таа откри дека била сексуално злоупотребувана кога имала само 9 години. Мажот кој ја силувал го опиша како „ценет член на заедницата“.

„Беше дел од семејството, но и не близок член. Имаше моќ и мојата мајка ме запиша во неговото музичко училиште, па веднаш започна да ми зборува дека сум талентирана и дека на мене треба да ми обрати посебно внимание“, вели пејачката.

„Кога сфатив што се случува му се заканив дека ќе кажам се, тој ми кажа дека не можам ништо да направам бидејќи татко ми е Виетнам, а мајка ми ќе ме убие ако кажам на некој“.

Поради анксиозност ѝ паѓала косата, но на крај се обратила кај својата мајка и ѝ кажала што се случувало.

Иако нејзината мајка ја известила полицијата, ја советувале да не поднесува тужба бидејќи “ќе помине низ тешки трауми, бидејќи ќе треба да се појави на суд и да сведочи”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*