Внимавајте кого сакате да го понижите – Зошто никогаш не треба да одите против духовно силните луѓе

За жал, многу луѓе, водени од алчноста и зависноста, размислуваат за сите видови лоши работи што им ги прават на другите, честопати невини луѓе.

Сепак, не секој знае дека некои луѓе не треба да се навредуваат на кој било начин. Особено не со луѓе кои се религиозни и духовно инспирирани, силни. Нивната духовна сила, поплочена со голема loveубов, надеж, позитивност и просперитет, може да ја засени темнината на секого.

Личноста која е религиозна и духовно инспирирана верува во доброто. Таа верува во добрината на луѓето дури и кога лошото ја боли. Овие луѓе не дозволуваат лошите луѓе да ги погодат со својата злоба. Да, тој понекогаш се чувствува повреден, но сепак ќе остави на повисока сила да го направи тоа правилно.
Овие луѓе не се одмаздуваат, не играат валкано и не прават ништо за да ги повредат другите луѓе и тоа е нивната големина. Нивната добрина и нивното битие исполнето со позитивни вибрации е далеку посилно од секоја негативност. Зошто никогаш не треба да одиме против овие луѓе?

Зошто никогаш не треба да правите трикови на нив или да правите нешто со намера да ги повредите? Затоа што нивната карма е побрза од сите и една! Пред да трепнете, можеби ќе забележите дека почнале да ви се случуваат грди работи. Дури и ако сте направиле мала лоша работа, може да ве удри три пати по главата.
Следниот пат кога ќе се запрашате „Боже, за што го заслужив ова“, сети се на добрата личност на која си и замерила, која ја фати, навреди, понижи или направи лошо дело. И знаете, таа личност не ви посака лошо. Таа и ти прости и го игнорираше она што го направи, но нејзината карма беше многу навредена. Затоа ти е така.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*