Ова не е протест, ова се луѓе кои излегле во Охрид на плоштад да ги видат актерите кои ги толкуваат улогите на Касандра и Ранду!

Немам проблем со тоа што олкав број луѓе излегле да ги поздрават своите херои од малите екрани, но проблемот е во тоа што никогаш не излеговме во олкав број да се избориме против неправдите.
Молчевме кога се менуваше името, знамето, кога нашите останаа без работа, кога нашите граѓани ги изгубија своите животи поради неспособни политичари, кога се потпишуваа капитулантски договори…
Не е ни чудо што сме на пат да станеме еден од многуте народи кои немаат своја држава…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*