Млад човек кој работел во армијата бил постојано понижуван затоа што верувал во Бога.

Еден ден капетанот сакаше да го понижи пред војниците.
Му се јави на младичот и рече: Млад човек дојде тука, земи го клучот и оди паркирај го џипот напред. Младиот човек одговори:
Не знам како да возам! Капетанот одговорил: Тогаш побарајте помош од вашиот Бог! Покажи ни дека постои!
Младиот човек го зел клучот, возел до возилото и почнал да се моли. Потоа го паркираше џипот со автомобил исто како што сакаше Капетанот.
Кога младиот војник излезе од џипот ги виде сите како плачат. Сите му велеа: – Сакаме да му служиме на твојот Бог! Младиот војник се зачудил и прашал-што се случува? Капетанот плачејќи ја отвори хаубата на џипот и му покажа на младиот човек :- дека автомобилот нема мотор!
Тогаш момчето рече :- Гледаш?
Ова е Бог на кој му служам, ништо не е невозможно во Бога, Бог кој му дава живот на оној кој не постои. Можеби мислите дека ова се невозможни работи, но во Бога сè е можно.

Ти што го читаш ова, Господ работи за супер чуда во твојот живот. Кажи „Амин“ и #сподели ако веруваш во Божјите чуда

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*