Сопругот ја оставил кога завршила во инвалидска количка: Сакала да си го одземе животот, но се случило чудо

Риона Кели останал во инвалидска количка откако доживеала несреќа. Докторите и рекле дека таа никогаш повеќе нема да може да оди.

Иако очекувала дека во ваква тешка ситуација ќе добие поддршка од својот сопруг со кого била во брак 14 години и имаат 4 деца сепак тоа не се случило. Тој ја оставил по несреќата, а таа како што вели поминувала низ исклучително тежок период.

Таа и додава дека ако некој ѝ дал избор тогаш, би си го одзела животот.

Секојдневно одела на терапија кај тренерот Кит Мејсон, во кој и подоцна се заљубила. Благодарение на неговите вежби, но и големата љубов и внимание, Риона и покрај лошите прогнози, повторно проодела.

https://www.instagram.com/rionakelly_offical/?utm_source=ig_embed&ig_rid=11c46321-f779-4b94-89a8-1a27795abf4c

x

Сопругот ја оставил кога завршила во инвалидска количка: Сакала да си го одземе животот, но се случило чудо (ФОТО)

Риона Кели останал во инвалидска количка откако доживеала несреќа. Докторите и рекле дека таа никогаш повеќе нема да може да оди.

Иако очекувала дека во ваква тешка ситуација ќе добие поддршка од својот сопруг со кого била во брак 14 години и имаат 4 деца сепак тоа не се случило. Тој ја оставил по несреќата, а таа како што вели поминувала низ исклучително тежок период.

Таа и додава дека ако некој ѝ дал избор тогаш, би си го одзела животот.

Секојдневно одела на терапија кај тренерот Кит Мејсон, во кој и подоцна се заљубила. Благодарение на неговите вежби, но и големата љубов и внимание, Риона и покрај лошите прогнози, повторно проодела.

„Буквално се влечев со телото бидејќи не ги чувствував нозете, но не ми беше грижа. Одев и само тоа беше важно. После четири месеци поминати во болница, зајакнав и застанав на нозе. Ми требаа 25 минути за само 16 чекори, но бев упорна поради децата“, вели Риона.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*