Среќа во домот на познатиот Битолски Музичар Горан Проја

Еве тој што напиша на својот фб профил

Добредојде ❤️* И С А К *❤️
– име со значење на среќа,
радост и насмевка……
10 години подоцна…
Пристигна молбата на 🙏Калин❤️, а благословот од Бога✝️…..
Второ момче во нашиот дом….
Јас и мојата Монка често се молевме Бог да ни ја продолжи оваа љубов и разбирање што си го имаме, да трае и да ни го каже правецот заедно со него да чекориме и понатаму, Тој е семоќен, и на тоа ни одговори со втора радост, уште еден син……
Тој знае зошто, можеби премногу љубов за едно дете низ годините ќе не заслепеше, можеби е нешто друго…..и како благослов за сите во домот по втор пат станавме родители. Мајка ми велеше, можеш се на светот да имаш, пари, титули, почит, но семејството е најважно….. Семејството е Бог, родот благодет, а црквата дом…..
Ова беше тежок дел од животот со големи болки и срадања, изгубивме многу, на крај и ние се боревме но со радост објавувам и мама Јуле и малиот се добри, а добар е и тато……
Инаку Горан Проја е еден од најпознатите кларинетисти во Македонија и е член       од самиот почеток на групата Оскар.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*