„Наставник зел банкнота од 20 евра и ги прашал своите ученици:„ Кој би ги посакал овие пари?

Сите раце се кренале.
Потоа ја згужвал банкнотата и прашал: “Дали се уште ја сакате?” Рацете се уште биле кренати “.
Наставникот ја фрлил на земја, скокнал врз неа и рекол: „Дали сеуште ја сакате? И повторно учениците кренале раце.

Потоа им рекол: „Драги мои, штотуку ја научивте лекцијата! Без разлика што правам со овие пари, вие секогаш ќе ги сакате бидејќи нивната вредност не се промени. Уште чинат 20 евра.
Многу пати во животот ќе бидете збрчкани, отфрлени од луѓе и настани.

Ќе се чувствувате како повеќе да не вредите за ништо, но вашата вредност нема да се промени во очите на луѓето што навистина ве сакаат.

Дури и во деновите кога сме помалку во најдоброто од нас, нашата вредност останува иста. Не заборавајте!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*