Беше голема ѕвезда на Балканот, а сега живее од социјална помош: Каде е и што прави денес згодната Селма? (ФОТО)

Селма Бајрами живее во Виена веќе неколку години, но ни прилично толку луксузно, како што често се фали во медиумите.

Според српските медиуми, поранешната музичка ѕвезда нема постојан приход во Австрија, па од минатата година станала корисник на социјална помош, која им се дава на самохраните родители во таа земја.

Додека не започна пандемијата на коронавирусот, Селма повремено се појавуваше во и околу Виена, а понекогаш и во соседните земји.

Се разбира, таа не добивала големи пари за тоа, како во екот на нејзината слава, но тие пари и биле при рака за големите трошоци за живот во Австрија.

Сепак, според српските медиуми, таа последниве месеци живее само на социјална помош, поради што размислува да се врати во Босна и Херцеговина.

Луѓето кои ја познаваат Селма раскажале дека таа се пожалила дека нема работа и не знае кога ќе може да работи како порано.

Патем, дури и пред коронавирусот, во текот на летната сезона, клубовите работат помалку во Австрија затоа што луѓето потоа одат на одмор. Социјалната помош што ја добива како самохран родител не е голема.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*