Мајка побарала од нејзината 16-годишна ќерка да плаќа за кирија што живее дома?!

Please follow and like us:

Таа го смета нејзиното барање за праведно, но расправијата со нејзината ќерка ја натера да побара совет дали е во право на Интернет…

Анонимна разведена мајка на родителскиот форум Mumsnet сподели детали за срамна семејна расправија. Имено, нејзината ќерка наполни 17 години кон крајот на октомври и започна да работи на почетокот на годината.

Тaa заработува околу 14.500 фунти годишно, што е нешто повеќе од 10.000 фунти месечно. Со оглед на тоа што таа нема никакви финансиски обврски освен што си купува ручек секој ден, нејзината мајка ја замоли да придонесе за домаќинството со 50 фунти неделно, што би значело околу 2.000 фунти месечно.

“За таа сума, таа ќе биде обезбедена со храна, топла вода, патување до и од работа (не живееме на автобуската stanica) и други вообичаени работи. Таа ме натера да се чувствувам како најлошата мајка на светот, бидејќи ja прашав дали ќе сака да придонесува.

Таа вели дека останала без додаток за деца, а наскоро таткото на девојчето ќе престане да плаќа алиментација. Во исто време, нивните трошоци се зголемија.

“Ја замолив да ја плати сметката за телефонот за јули, бидејќи си купи нов мобилен телефон, со ветување дека самата ќе го плати. И платив и автошкола, а кога ќе го положи испитот очекува автомобил”. додава мајката.

Таа го смета нејзиното барање за праведно, но расправијата со нејзината ќерка ја натера да побара совет дали е во право на Интернет.

“Воопшто не си неразумна. 16-годишно девојче кое заработува толку многу мора да даде барем нешто дома. Таа може многу добро да заштеди “, вели едно лице.

„Ако одлучила да не ви дава пари , тогаш може да изнајми и сопствен стан“, додава друга.

“Кога го прочитав насловот на темата мислев дека е малку злобно, но потоа се премислив. Ми се чини дека ќерка ти е размазена. Ќе престанам да ја возам до и од работа, и да и плаќам часови за возење и телефонски сметки да сум на ваше место. Оставете ја сама да го направи тоа“, советува друг корисник.

„Ако не ви дава пари, не гответе за неа, не и ја перете облеката и сл.“, Е четвртиот предлог.

Меѓутоа, имаше и неколку луѓе кои мислат дека мајката греши.

“Барате 16-годишник да плати за престој во вашиот дом. Секако дека сте неразумни”, “Не требаше да имате деца ако не можете да ги издржите”, “Животот е навистина тежок денес. Не е лесно како да купите стан или куќа како порано. „Таа само преживува и штедењето сигурно ќе и значи“, коментираат оние кои не се согласуваат со идејата децата да придонесат во буџетот за домаќинството.

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*