Фолк пејачот Зоран Далчески со нов спот

Фолк пејачот Зоран Далчески кој веќе неколку години живее и работи во Америка,деновиве си дојде во родниот Охрид и се фати за работа,имено Зоран снимаше видеозапис за една негова постара песна “Близнаци чеда најмили” која е посветена токмо на неговите близнаци. Текстот е на Здравко Кузиски а музиката на Спасен Силјаноски снимена е во Прилеп во просаунг студио.Деновиве песната чќе се промовира во единствената Македонска музичка и Сателитска ИНТВ и низ регионалните тв ширум Македонија кои емитувааат народна музика .

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*