Музичарите не ќе смеат веќе да наплатуваат кеш,а ке мораат да имаат и лиценси!

– Во спроведувањето на оваа мерка, Владата на Република Македонија континуирано комуницираше со сите регистрирани здруженија на естрадни уметници во земјата, пришто се разменија идеи за формирање на комора на естрадни уметници, со цел да се систематизира и стави во определена рамка оваа дејност, со што комората би издавала лиценци за работа на естрадните уметници и на тој начин би се создал ефективен и конкурентен пазар, би се намалила сивата економија и системски ќе се надминуваат проблемите со кои се соочуваат естрадните уметници, стои во соопштението.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*