Кате Танева си замина од “Нели ти реков“, сега е пејачка во новиот бенд “Македоника“

Се роди ново име на македонската естрада, а тоа е бендот “Македоника“ со музичари кои се музички високообразовани и естрадно искусни, вели еден од актуелните членови Мише Боев, саксофонист и кларинетист за весникот ВЕЧЕР. За нашето Кате, која сите многу си ја сакаме, бидејќи е пред сè голем другар, можам да речам слободно дека таа со новиот бенд повторно се подмлади, жената не старее, а излезе од едногодишната пандемиска изолација и сега со колегата во бендот, Јовица Мицевски Бамбус, подготвуваме нови песни идни хитови

(Дуле МИЌИЌ)

После толку многу шушкања дека ќе се случи, тоа и се случи. Популарната македонска пејачка Катерина Кате Танева (Ѓорѓиев) замина од групата “Нели ти реков“. Точката е ставена, а зад неа остана 25-годишна успешна кариера со членовите на групата. Многу испеани хитови меѓу кои најомилениот “Запри дожду“.

Инаку, самата Кате во изминатиот период најавуваше дека ќе има некои важни промени во нејзината кариера, но не сакаше ништо конкретно да открива. Мудро молчеше, како светските ѕвезди пред одлучувачки потег. Сега сè е јасно и сè е на виделина. Кате од пред неколку дена е и официјална пејачка на новата група “Македоника“ со кои веќе настапува откако попуштија здравствените мерки во врска со коронавирусот, но секако и понатаму според сите пропишани протоколи.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*