Нова песна „Свадба голема“ на Мирселоски Јонуз-Зеки

Нова песна „Свадба голема“ на Мирселоски Јонуз-Зеки

После прекрасните три проекти на Мирселоски Јонуз-Зеки со песните : „Али аго на гурбет ćе оди“, антологиската „Излези ќерко Фатимо“ и „Ој Емине мори горско цвеćе“, не чекавме многу и на новиот проект, песната „Свадба голема“. Всушност и со ова песна која како да се надоврзува на предходните, Јонуз со своите идеи се труди и успева да го афирмира нашето културно богаство.
Во песната „Свадба голема“, со еден извонреден аранжман на Ибрахим Исламоски-Бале, прекрасен видео материјал на ИН Продукција , ćе се доживее и види све она што ја прави Свадбата, пропратена со уникатната народна носија од наšиот крај.
Една голема благодарност до сите што уčествоваа во реализирањнје на овој најнов проект.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*