Музичарите деновиве го очекуваат 5 тиот пакет да се реализира!

Владата на Македонија 5 тиот пакет мерки како помош на естрадните уметници и музичари го претвори во проекти,за кој повеќето музичари а и продукции или не знаеја или па дознаа касно кога веќе немаат време да реагираат.Имено 5 тиот пакет мерки се состои во пректи во износ од 20 000 евра ,40 000, и 60 000 евра. Од наши извои дознаваме дека има подадено доста проекти ,дури и од Бугарски телевизии кои имаат преставништво во Македонија. Со оваа одлука на владата најверојатно ќе настане хаос на естрадата кога ќе се објават кој се добил  пари и колку  пари добил, очигледно ќе има пари за оние попознати пејачи кои подобро котираат или имаат поголеми врски ,додека на оние на кои им е најпотребно не се ни контактирани а повеќето највероватно и сега дознаваат. Најголемиот раскол  би настанал доколку се објават имиња  кои конкурирале а се во управните одбори на некои здруженија ои се формирани за да ги штитат музичарите .

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*