Владата ги раскара музичарите!

Долгонајавуваниот 5 ти пакет мерки за музичарите не се случи, то ест пакетот го претворија во проекти ,конкурсот траеше неколку денови и ретко ос музичарите кој и знаеше. Дел имаат подаено претежно звучни имиња и некои поупатени пејачи кои се самоорганизирале.Дел од музичарите на ова коментираат дека е наместено ,истото го тврдат дел од Продукциите ,а дел од музичарите сметаат дека ова се случи затоа што минаттиот пат зеле помош сите оние кои се зачленине во некое од здружениата ,за кои тврдат дек аима такви што пред 20 години прекинале со музиката ,дека има и такви сто немаат допирна точка со музиката .Што е вистината ќе причекаме да дознаеме ,но едно е сигурно дека кој и да добие од овајј проект  ќе бидде мета на останатите музичари ,посебно ако некој добие проект а е во одборот на некои здружение ,а најверојатно има и такви .

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*