Фолкерката Татјана Лазаревска под удар на закани

Мала забуна или пак сосема случајност на слично име и презиме на фолкерката Татјана Лазаревска и Татјана Лазаровска која објави провокативен статус во врска со напаѓачот во Нов Зеланд, а е вработена во АРМ.

Имено, како што истакнува фолкераката Татјана која живее и работи во далечната Австралија деновиве откако се случи овој немил настан зпочнала да добива закани и вознемирувачки пораки.  Таа со своја објава се огласи ина својот фејсбук профил каде напиша:

-Морам јавно да ви се обратам и да ви кажам дека лицето Татјана Лазаревска во долу наведениот текст апсолутно не сум јас, за оние кои погрешно разбрале. Јас сум само естраден уметник кој не ја дели својата публика и кој не го интересира политика воопшто. Заради совпаѓање со името и недоволно разбирање на текстот почнав да добивам претешки пораки кои многу ме вознемирија. Јас сум секогаш против јавен говор на омраза. Ширете љубов а не омраза, напиша Татјана на војата објава,

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*