Шакира ќе сведочи за затајување на данок во Шпанија

Шпанските истражни органи ја обвинија познатата колумбиска пејачка Шакира за затајување данок од 14,5 милиони евра.

Судот во Шпанија ја повика пејачката за тој случај да даде исказ на сведочењето во средина на јуни.

Шакира во тоа време главно живеела во Шпанија, иако нејзиното постојано живеалиште е во Панама. Во обвинението се наведува дека пејачката прикривала приходи преку 14 различни компании во земјите т.н. tax haven.

Тимот на Шакира за односи со јавност наведува дека таа во локалните даночни служби го подмирила долгот.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*