Македонија

Спасен повеќе го преферира западниот дел на Македонија за настапи

По бројните работни ангажмани кои ги имаше изминатиов период, фолкерот Спасен Силјаноски и за периодов кој престои најавува доста закажани настапи особено во западниот дел…

Македонија

Охридското социјално друштво Св.Наум Охридски од Мелбурн слави 35 годишен јубилеј на Охридскиот бал

Се е подготвено за големиот најавен Охридски Бал во Мелбурн, Австралија. Организаторот, Охридското Социјално Друштво Св. Наум Охридски , деновиве ги прави и последните мали…

Македонија

Зуица презадоволна од Австралиската турнеја, луѓето си заминуваат среќни од концертите и тоа ми ја полни душата

Феноменална медиумска покриеност на сите досегашни концерти од големата Австралиска турнеја на легендата на македонската песна Наум Петрески, е ставот на неговата сопруга Зуица Лазова…

Македонија

Гоце -Бананата сними спот но и дует песна со Анета при краткиот престој во Македонија

Кратката неодамнешна посета во родната Македонија, Гоце Петрески Бананата ја искористи за снимање на нова песна и секако нов спот за неа. Спотот е снимен…