Македонија

Спасе Антевски : Настапите во Македонија и надвор од неа, доаѓаат со напорна работа !

Настапите во Македонија и надвор од неа, си доаѓаат со напорна работа, снимање нов материјал и презентирање на истиот.-вели фолк пејачот Спасе Антевски при неодамнешното…

Македонија

Оркестар “Маестрал” презадоволни од едномесечната турнеја во Америка

Позитивни впечатоци понесоа членовите од  битолскиот оркестар Маестрал од нивната едномесечна америчка турнеја. Како што истакнаа при нивното гостување во нашата продукција, оваа турнеја поминала

Македонија

Малата Драгана Јовановска освои прво место на фестивал во Русија

Малата ѕвездичка Драгана Јовановска, освои прво место на фестивал во Русија. Станува збор за еден од најпрестижните фестивали во Источна Европа, интернационалниот музички фестивал „Golden stars…

Македонија

Душко: Има правни механизми за преземањето на македонската песна од соседите

Фестивалите во нашата земја не го губат својот сјај, туку медиумите треба да посветат повеќе внимание на македонската музика, смета фолк пејачот Душко Георгиевски, кој…