Едита ги напушта Министерке

March 9, 2018 Ljupco Andreski 0

Едита веќе не е дел од групата Министерке. Оваа вест таа официјално ја потврди со статус на својот Инстаграм профил. После повеќемесечните шпекулации, Едита потврди […]

Група “Чардак” со безрезервна подршка на македонската музика, посебно охридскиот мелос

March 7, 2018 Vesna Bastovanska 0

Охридската чалгиска група “Чардак” во целост го подржува неодамна формираното Здружение на музичари од Охрид и Струга и застанува позади сите нивни предлози и решенија […]