Македонија

Погледнете го видео записот за песната “Зете царе” од Сузана Спасовска !

Дали го погледнавте видео записот за песната “Зете царе” од Сузана Спасовска кој е дел од нејзиниот проект “Македонија рајот”?! Го промовираме видео записот од Сузана…

Македонија

“Џукле бенд” го промовираа видео записот за орото “Охридска чалгија”

Дали го погледнавте новиот видео запис на “Џукле бенд” за орото “Охридска чалгија” ? “Џукле бенд” деновиве снимија видео запис за орото  “Охридска чалгија”. Видео записот…

Македонија

Ѓоко Јовиќ : Македонија е една од најквалитетните земји кадешто се раѓаат музичари !

Ѓоко Јовиќ, еден од најдобрите вокали во Македонија, истакна дека нашата земја е една од оние земји кадешто се раѓаат врвни музичари. Според него тој…

Македонија

Kако ја создаваше духовната песна “Крштевај Св.Јован крштевај”

“Крштевај Св.Јован крштевај”, песна која фолк дивата Благица Павлоска ја отпеа на едно фестивалско издание на Филиграни, неодамна ја отпеа и во ИН продукција. Благица…