Македонија

“Име не менуваме” прва патриотска песна од Благојче Стојаноски Туше

Понесен од актуелната состојба во нашата земја, впрочем како и останатите македонски пејачи, така и Благојче Стојаноски Туше од неодамна сними патриотска песна за Македонија,…

Македонија

Иако има доста обврски и често патува, Анета Наковска кога е во Македонија има полна агенда со настапи

Анета Наковска нема постојано место за настап, бидејќи големиот број обврски и начинот на живот не и го дозволуваат тоа. Заедно со нејзиниот сопруг, тие…

Македонија

Од “Распеано рибарче” со очекување да добијат покана за настап надвор од земјава

Во последната недела од месец април, оваа година ќе се одржи јубилејното издание на детскиот фестивал во Охрид, “Распеано рибарче”. На фестивалчето учевство ќе земат…