Македонија

Од “Распеано рибарче” со очекување да добијат покана за настап надвор од земјава

Во последната недела од месец април, оваа година ќе се одржи јубилејното издание на детскиот фестивал во Охрид, “Распеано рибарче”. На фестивалчето учевство ќе земат…

Македонија

Група “Чардак” во најава на нов проект во стил на акустична музика

По неколкуте успешни проекти со познати и еминентни музички имиња, групата “Чардак” најавува и други понатамошни соработки со музичари. Засега тие не ги откриваат планираните…