Балкан

Рада Манојловиќ открива: Заљубени момчиња ми упаѓаа во домот !

Рада Манојловиќ открива! Заљубени момчиња упаѓале во нејзиниот дом и сакале да ја киднапираат. Повеќе од прилогот кој следи во продолжение. Српската пејачка Рада Манојловиќ…

Македонија

Струшката група “Зарина” го негува староградскиот мелос од охридско-струшката ривиера

Стефан, Тони, Бојан, Стефан, Ристе и Златко се шесте момчиња кои ја сочинуваат струшката група “Зарина”. Впрочем и самото одбрано име на групата го нагласува…

Македонија

“Име не менуваме” три пати ја отпеа пред нашинците во Трелеборг

Големи позитивни впечатоци понесол од својот настап во Шведска фолк пејачот Благојче Стојаноски Туше пред нашинците во Трелеборг, особено кога ја испеал неговата прва патриотска…

Македонија

Славко бележи соработка и со останатите гостиварски групи

Покрај неговите бројни настапи заедно со групата “Интермецо”, младиот гостиварчанец Славко Зафироски бележи бројни соработки и со останатите музичари. Тука тој ги вбројува и заедничките…