Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

По договременска пауза од музичката сцена, популарните Кате и “Нели ти реков” повторно се враќаат на естрадата.


Повторно се враќаме на фестивалите, со оглед на фактот што утврдивме дека освен фестивалите , нема друго место каде што би можеле да ја промовираме нашата песна, вели Кате од групата “Нели ти реков”.

-Утврдивме дека нема каде на друго место да промовираме нова песна и се одлучивме пак да се вратиме на фестивалите и досега , барем последните две-три години , сметам дека имаме доста добри песни и дека тие песни ќе си го најдат своето кај нашата публика, вели Кате.

Нивниот повторен камбек, на некој начин најавува нови хитови кои што во деведесетите години ги имаше оваа група. Инаку тие настапија на Роса фест и Валандово а минатата година на Цветници.

-Имаме песни подржани од Министерството за култура при што снимиме 4 такви песни, па според мене мислам дека се доста добри песни, додава Кате.

Популарите Кате и “Нели ти реков” деновиве беа дел од снимањето на Новогодишната забава за музичката сателитска Ин телевизија.

XX

scroll back to top
 
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/