Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

Бендот Универзал покрај тоа што настапува пред македонската  публика, тие бележат настапи и надвор од нашата земја,


од кои најчесто во Швајцарија. Таму како што исткнуваат Амед и Алмир од бендот е барано биквално се од мизчката сцена а тие успеваат да отпаеат се што ќе побара публиката.

-Моментално настапуваме низ Скопје. Летото се рабира бевме ремногу ангажирани со свадбените веселби низ цела Македонија. Одиме и во странство понекогаш, вели Амид.

Од пред еден месец пропратен вокал на бендот е Алмир, при што долговременската соработка на некој начин се заокружува во музичка продуктивност.

-Скоро месец дена сум заедно со нив. Ние се знаевме уште многу порано , ама во овој момент решивме да работиме заедно. Ми понудија некои роекти, јас ги понудив моите и решивме да работиме заедно и така се споиве, вели Алмир.

Универзал Бенд деновиве реализираше нов роект во соработка со ИН телевизија, на кој се снимаа 4 српски песни и 4 торбешки песни, она што впрочем е барано од страна на музичката публика.

scroll back to top
 
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/