Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

Фолк пејачката Сузана Спасовска замина на турнеја во Кина. Ова патување се должи повторно на поканата на Зеншун Вен, кинескиот амбасадор во Република Македонија.

Сузана Спасовска отпатува на најавената голема турнеја во Кина. Посетата на Кина на фолк пејачката е повторно на специјална покана од кинескиот амбасадор во Република Македонија, Зеншун Вен, со кого фолк-пејачката е долгогодишна пријателка. Сузана е една од ретките кај нас кои го учат кинескиот јазик. Таа раскажа дека кинескиот јазик воопшто не е лесен за учење зашто азбуката се состои од симболи и знаци што не се слични со странските јазиците кои најчесто се учат.

Сузана освен македонските песни, пее и кинески композиции кои често ги изведува при престојот во кинеските градови.

scroll back to top
 
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/