Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

Речиси  4 месеци како се поминати откако се вратија од нивната голема австралиска турнеја, сеуште не стивнуваат
позитивните реакции и впечатоци кои ги оставија таму пред нашинците. Охридската група Чардак, на гостување во Ин телевизија ни ги пренесе своите најпозитивни впечатоци од нивниот помин и гостување за прв пат во оваа далечна земја.

-Турнејаста беше прекрасна. Не се надевавме на таков одзив, пречек, помин, луѓето беа презадоволни. Овојпат до израз дојде начинот на свирење. Охридските групи имаат поспецифичен начин на доловување на песните, како и начинот на однесување со публиката. Првенствено , ние секогаш сме отидени за луѓето, а не луѓето за нас. Сепак одамна не гостувал охридски состав таму во далечната Австралија. Старите охридски песни беа многу барани, вели Златко до групата Чардак.

 На сите нивни настапи групата Чардак ја преферираше акустичната музика, што не било исклучено и другиот начин на музицирање, но акустичната музика била најбарана и се барало место повеќе.  Накратко кажано групата Чардак направи бум низ Австралија.

scroll back to top
 
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/