Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

Летните денови се одмара и работи. Вака може да се каже за фолк ѕвездата Благоја Грујовски кој престојниов период ги прави последните подготовки за двата најавени концерти на кој ќе биде

промовиран неговиот нов албум.


-На први август на оваа летна тераса од хотелот Престол во Охрид ќе го промовирам новиот албум “Моја река” кој го очекував и јас и публиката. На албумот се 12 песни од кои повеќето се

познати на публиката, но има и нови. Желба ми беше сите тие песни да ги обединам на еден албум , кој ќе биде една аудио целина. На овој концерт имам покането и специјални гости, Анастасија

Петреска и Дамјан Стојаноски. Ги избрав нив бидејќи се музички талентирани и се деца на мои драги колеги, вели Благоја. Специјален гостин на промоцијата, како што откри Благоја ќе биде Јане

Рафајловски, кој се јавува како автор на повеќето песни од новиот албум. Сето тоа ќе биде во придружба на групата “Ројал” од Струга предводена од Илија Тототвски Тота. Предвидено е после

концертот да следува и забава за присутните. -Очекувам добра посета. Охрид е полн на 1 август и очекувам одлично расположение и за нас и за публиката. Зад оваа промоција стои издавачката

куќа Мистер компани, а медиумски покровител на овој настан е ИН тв Австралија, која ќе има видео запис од овој настан и ќе може да биде видено пред поширокиот аудиториум, вели Благоја.

Исти ваков настан ќе се случи и на 27 јули но во Гостивар, каде тамошните фанови на Благоја први ќе може да бидат дел од концертниот настан на кој ќе биде промовиран новиот албум.

Настанот ќе се случи во “Европа Гарден”. Специјални гости на тој концерт ќе биде Сузана Гавазова и Стојне Николова во придружба со групата “Хармонија”

scroll back to top
 
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/