Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

ХРИСТИНА ИЛИЈОСКА И МАЕСТРАЛ - ПО ДРУМ ОДАМ - 0%
АНЕТА И МОЛИКА - ЈАНО ЛЕ ЈАНКЕ УБАВА - 11.1%
ЈОВАНА ЈАКИМОВА И ЕКСТРА БЕНД БТ - ЈА ИЗЛЕЗИ СТАРА МАЈКО - 11.1%
БЛАГИЦА ПАВЛОВСКА - ПИЈАНА ОД ЉУБОВ - 33.3%
ФАВОРИТИ БЕНД БИТОЛА - АНГЕЛИНО - 0%
ДАНИЕЛА ТЕМЕЛКОВСКА - РУМ ДУМ ДУМ - 11.1%
ЕВТО ПУПИНОВСКИ - ТИНКЕ КАТИНКЕ - 11.1%
БЛАГОЈЧЕ СТОЈАНОВСКИ ТУШЕ - ЗЕЛЕНИ ОЧИ - 0%
ЕЛЕНА ВЕЛЕСКА И ЦАРДАК - НИКНАЛО ЦВЕЌЕ ШАРЕНО (ПРЕДЛОГ) - 11.1%
ГРУПА МАРИФЕТ - ОПА ОПА ОПСАСА (ПРЕДЛОГ) - 11.1%
The voting for this poll has ended on: 09 Сеп 2017 - 00:00


Групата Пелагониски мерак најмногу ја почитува и негува македонската изворна песна, но велат дека на нивните свирки пеат се што ќе побара публиката.

“Пелагониски мерак” важи за една од групите кои најмногу ја негуваат македонската народна песна.

-Музиката е широк поим и секој човек си ја доживува на свој начин, во зависност од неговото потекло, образование и во зависност од стилот на музика кој сака да го слуша.-истакна Трајче од групата Пелагониски мерак.

Трајче вели дека ние како македонци имаме најбогат фолклор и најдобри основи за да се негува истиот.

Пелагониски мерак практикува летниот период да го помине во нашата земја со нашинците од дијаспората кои доаѓаат на одмор, на разни семејни веселби, а дружењето со нив надвор од Македонија ќе го продолжат од месец септември кога започнуваат нивните турнеи.

scroll back to top
 

Гости присутни

Има 53 гости присутни
Банер
INTV можете да ја гледате на intvau.com и од сега на сателит во Австралија на tvplus.com.au
  • Facebook Group: 142357699153937
  • YouTube: EVoficialvideo
Банер
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/