Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

ХРИСТИНА ИЛИЈОСКА И МАЕСТРАЛ - ПО ДРУМ ОДАМ - 0%
АНЕТА И МОЛИКА - ЈАНО ЛЕ ЈАНКЕ УБАВА - 11.1%
ЈОВАНА ЈАКИМОВА И ЕКСТРА БЕНД БТ - ЈА ИЗЛЕЗИ СТАРА МАЈКО - 11.1%
БЛАГИЦА ПАВЛОВСКА - ПИЈАНА ОД ЉУБОВ - 33.3%
ФАВОРИТИ БЕНД БИТОЛА - АНГЕЛИНО - 0%
ДАНИЕЛА ТЕМЕЛКОВСКА - РУМ ДУМ ДУМ - 11.1%
ЕВТО ПУПИНОВСКИ - ТИНКЕ КАТИНКЕ - 11.1%
БЛАГОЈЧЕ СТОЈАНОВСКИ ТУШЕ - ЗЕЛЕНИ ОЧИ - 0%
ЕЛЕНА ВЕЛЕСКА И ЦАРДАК - НИКНАЛО ЦВЕЌЕ ШАРЕНО (ПРЕДЛОГ) - 11.1%
ГРУПА МАРИФЕТ - ОПА ОПА ОПСАСА (ПРЕДЛОГ) - 11.1%
The voting for this poll has ended on: 09 Сеп 2017 - 00:00


Почина уште една Македонска фолк легенда Кенан Таировски.


По долго боледување нокеска вторник 11 Јули почина фолк иконата Кенан Таировски,Кенан Таировски беше познат и признат уште во поранешна Југославија кога имаше свои хитови и на Српски

но и на Македонски,по осомостувањето на Македонија Кенан твореше и живееше во Македонија поточно во неговиот роден крај Царедвор,Ресенско.Кенан важи за еден од најуспешните пејачи во

девеесетите кога излегоа неговите хитови:Немој немој да ме бараш,Гледај гледај што стори,Сам со чашата и др.Кенан уште важи за пејач кој највеке собрал публика во далечна Австралија.

scroll back to top
 

Гости присутни

Има 64 гости присутни
Банер
INTV можете да ја гледате на intvau.com и од сега на сателит во Австралија на tvplus.com.au
  • Facebook Group: 142357699153937
  • YouTube: EVoficialvideo
Банер
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/