Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

Група Марифет од Прилеп снимија нов проект во живо. Проектот се состои од препеани македонски и екс ју хитови, а видеото е во соработка со ИН Продукција.

“Група Марифет” ги снимија новите кавери во живо. Мартин, еден од членовите на групата истакна дека снимањето помина одлично, а се надева дека ќе им се допадне на публиката. Инаку, станува збор за сплетови на препеани македонски и ех ју хитови.

-Идејата беше заедничка на група Марифет, тука постојат неколку сплетови на македонски препеани песни, а воедно и забавни песни кои се во етер во моментов, нешто снимавме.-вели тој.

Мартин открива дека во моментов се подготвува и нивна авторска песна која ќе биде промовирана за скоро време.

-За скоро време во целосниов проект спремаме и авторска песна, да биде поинтересно, но да не ветувам сега, тоа ќе се случи за месец до два се надевам.-додаде Мартин.

Бендот Марифет постои веќе две години на македонската естрада, а е составен од врвни музичари кои долги години се занимаваат со музика.

scroll back to top
 
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/