Се за македонската естрада...


ФОЛК ЕВЕРГРИН

Фолк евергрин

ХРИСТИНА ИЛИЈОСКА И МАЕСТРАЛ - ПО ДРУМ ОДАМ - 0%
АНЕТА И МОЛИКА - ЈАНО ЛЕ ЈАНКЕ УБАВА - 11.1%
ЈОВАНА ЈАКИМОВА И ЕКСТРА БЕНД БТ - ЈА ИЗЛЕЗИ СТАРА МАЈКО - 11.1%
БЛАГИЦА ПАВЛОВСКА - ПИЈАНА ОД ЉУБОВ - 33.3%
ФАВОРИТИ БЕНД БИТОЛА - АНГЕЛИНО - 0%
ДАНИЕЛА ТЕМЕЛКОВСКА - РУМ ДУМ ДУМ - 11.1%
ЕВТО ПУПИНОВСКИ - ТИНКЕ КАТИНКЕ - 11.1%
БЛАГОЈЧЕ СТОЈАНОВСКИ ТУШЕ - ЗЕЛЕНИ ОЧИ - 0%
ЕЛЕНА ВЕЛЕСКА И ЦАРДАК - НИКНАЛО ЦВЕЌЕ ШАРЕНО (ПРЕДЛОГ) - 11.1%
ГРУПА МАРИФЕТ - ОПА ОПА ОПСАСА (ПРЕДЛОГ) - 11.1%
The voting for this poll has ended on: 09 Сеп 2017 - 00:00


Песните “Печалбарска желба”, “Доста беше ергенување” и “Еј љубов проклета” од групата Пелагониски мерак си добија видео записи. Снимањето се одвиваше на повеќе локации во Прилеп, а видеата ги изработи ИН Продукција.

Групата Пелагониски мерак сними три нови видео записи. Свое видео си добија песните “Печалбарска желба”, “Доста беше ергенување” и “Еј љубов проклета”. Членовите на групата Пелагонски мерак се задоволни од тоа како помина снимањето, кое се одвиваше на повеќе локации во Прилеп.

Пелагониски мерак постои веќе 26 години на македонската естрада и важи за една од групите кои најмногу ја негуваат македонската песна. Во моментов групата е составена од млади и повозрасни членови. Тие велат дека сега се спој на младост и искуство, а постојат поради нивните обожаватели од Македонија и дијаспората, кои ги има во голем број.

scroll back to top
 

Гости присутни

Има 40 гости присутни
Банер
INTV можете да ја гледате на intvau.com и од сега на сателит во Австралија на tvplus.com.au
  • Facebook Group: 142357699153937
  • YouTube: EVoficialvideo
Банер
http://estradaplus.com/plugins/page/ http://estradaplus.com/cache/view/docs/