Македонија

Македонија

Младите момчиња својата сорботка ја официјализираа во група “Зарина”

Претходната соработка која ја имале дел од групата , пред  повеќе од една година ја имаат официјализирано во групата “Зарина”. Оваа струшка група бележат бројни…

Македонија

Билјана и Борис Димови заедно со група Астрион снимија видео проект со македонски песни

Борис и Билјана Димови заедно со група Астрион, снимија видео проект. На нивниот репертоар има неколку познати хитови и подзаборавени македонски песни, но и две…

Македонија

Даниела задоволна од Велигденскиот проект

Големи пофални зборови и воодушевеност изразува фолкерката Даниела Темелковска од неодамна сработената Велигденска емисија во соработка со ИН продукција. Таа е задоволна од целиот овој…

Македонија

Легендарната песна “Шошана” во македонска верзија на “Сузана”

Фолк пејачот Влатко Алексовски по теркот на  музичкиот тренд на  македонски јазик ја обработи легендарната песна “Шошана”. Станува збор за стара еврејска песна а која…

Македонија

Влатко и Златко со Велигденски проект заедно со своите музички соработници

Најнов и досега можеби нереализиран ваков проект, изработија неуморливите и врвни мајстори на музиката познатите Влатко и Златко Миладиноски заедно со своите музички соработници. Имено,…