Македонија

Македонија

Адреналин бенд со позитивно мислење за препејувањето стари македонски песни

Според момците од Адреналин бенд, добро е да се препејуваат старите македонски песни. Од другите бендови на сцената, се разликуваат по тоа што имаат широк…

Македонија

Како се создаде охридскиот бренд на забавна музика “Камелеон”?

“Небо мастило”, “Не заборавај”, “Белег”, “Сама заспиваш”, “Добро утро таго” и уште многу бројни хитовски рефрени остава во сите изминати дваесет години од постоењето на…

Македонија

Наум: Со двете фолклорни бајки дечињата пројавија поголем интерес за народната македонска песна

Постана повеќе препознатлив по двете Фолклорни бајки кои ги реализираше изминативе две години наназад. Професорот по хармоника Наум Џуклески и за оваа година најавува сличен…