“Македонска свадбарска музика” е насловен вториот албум од Златко Миладиноски

November 7, 2019 Jasna Stojanoska 0

Познатиот хармоникаш, одличен музичар и композитор Златко Миладиноски издаде втор албум, со двд и аудио издание. Албумот е насловен “Македонска свадбарска музика”. Виртуозот на хармоника, […]

Ечеше македонската песна во дискотека во Австралија : Стотици македонски млади грла пееја патриотски песни

November 6, 2019 Jasna Stojanoska 0

Незаборавна македонска вечер се одржа во дискотека во Мелбурн, Австралија. Стотици млади македонски грла ги пееја македонските патриотски песни. Во клубот “Positive” во Мелбурн, Австралија […]

КУД “Илинден” на насловна страница на Австралискиот весник “Шампион”

November 5, 2019 Jasna Stojanoska 0

Културно уметничкото друштво “Илинден” деновиве се најде на насловната страница на Австралискиот весник “Шампион”. Младите играорци со свои кореографии се претставија на Фестивалот за Македонска традиционална храна, […]

31-но оро во музичката збирка “Македонска разгледница” на Гоце Џуклески

November 5, 2019 Jasna Stojanoska 0

Виртуозот на хармоника, одличен музичар и композитор Гоце Џуклески, ја промовираше неговата книга “Македонска разгледница”. Книгата претставува мини учебник, во кој се сметени 31-но оро […]

Менде Куновски започнува соло кариера

November 1, 2019 Jasna Stojanoska 0

Со прекрасна љубовна балада, Менде Куновски ја најавува неговата соло музичка кариера. Песната „Празен календар“ ја претстави заедно со спот, преку официјална промоција пред многубројните гости […]