Македонија

Македонија

Група “Милениум” со забрзани подготовки во пресрет на австралиската турнеја

Битолската група “Милениум” веќе е при крај со своите подготовки за престојната прва австралиска турнеја. При гостувањето на Влатко и Стевче , членови од групата…

Македонија

“Маестралци” најавуваат нова блиц турнеја во Шведска

По неодамнешната турнеја во Америка, битолскиот оркестар “Маестрал” најавуваат повторно кратка, овојпат европска турнеја. Тие најавуваат, како што велат блиц турнеја до Шведска, пред тамошните…

Македонија

“1762-ро Лето” во изведба на Силви бенд, Влатко со должна почит кон својот град

Бележат богат музички репертоар зад себе во забавната музика, а важат и како репер за македонската музика со бројните хитовски рефрени кои ги пласираа во…

Македонија

Запознајте ја новата тинејџ музичка ѕвезда во Македонија

Постарите не рекле за бадијала дека „крушата под круша паѓа“. Младата Анастасија Аврамовска, внука на нашиот истакнат македонски композитор и интелектуалец, академик Ристо Аврамовски, е…

Македонија

Петар: Црпам инспирација од македонската култура и фолклор

По промоцијата на заедничката соработка на музички план помеѓу врвниот охридски виолинист Џеват Рамаданоски и младиот музичар во Австралија Петар Јованов, се пројавиле бројни понуди…