Текстописецот Стевановски: Во моите песни ќе ги спомнам сите девојки, но една ќе ми остане вечна инспирација

August 23, 2020 естрадаплус 0

Младиот македонски текстописец Александар Стевановски е се повеќе активен на сцената со нови музички дела и по нив станува препознатлив оставајќи свој личен печат во […]

Тајна чувана 40 години: Шабан Шаулиќ на својот вонбрачен син му го оставил ова

September 2, 2019 естрадаплус 0

Еден од најпопуларните пејачи на српска народна музика, Шaбан Шаулиќ, настрада во сообраќајна несреќа во февруари, а многу колеги, пријатели и обожаватели го испратија до вечениот […]